1

Boek drukken
Dé specialist

Als je een boek maakt en gaat uitgeven, komt automatisch dat moment dat er keuzes gemaakt moeten worden als het over drukwerk gaat. Wat begint bij de cover, eindigt met de papierkeuze van het binnenwerk en grafische afwerking. Vanuit onze ervaring, knowhow en expertise kunnen wij jou als grafisch specialist in dit traject van A tot Z helpen. Samen komen we binnen het gegeven budget tot de ideale samenstelling en uitvoering van jouw boek. Waarbij de oplage en keuzes voor een hardcover of softcover uiteraard bepalend zullen zijn in de som der delen, maar ook daar zullen wij je vanuit ons internationale netwerk weten te verrassen.

VAN KOOKBOEK TOT KINDERBOEK

Hoe wij ons al decennia lang onderscheiden van anderen

 • Wij zijn als grafisch intermediair volledig onafhankelijk en hebben een ongekend groot grensoverschrijdend netwerk
 • Als grafisch experts kennen alle ins- & outs van de grafische industrie en koppelen wij juiste partners aan jouw boekproductie(s)
 • We hebben onze handen vrij om jou van A tot Z gedegen en persoonlijk te kunnen adviseren en de productie van jouw boek tot aan het moment van leveren te begeleiden.

Hardcover 

Een boek dat is uitgevoerd met een hardcover onderscheidt zich al snel van andere boeken. De dikke harde cover wordt uitgevoerd in karton en omplakt. Iets wat niet alleen voor een mooie afwerking zorgt, maar het binnenwerk ook optimaal beschermt. De harde omslag steekt iets over en zorgt er tevens voor dat het binnen werk genaaid gebrocheerd kan worden. Het mooie van een hardcover is dat je deze ook nog kan voorzien van een dunnere stofomslag.

Softcover 

Een boek met een softcover wordt ook wel eens paperback genoemd. Een boek met een dunnere en flexibele omslag. Voor het omslag kan gekozen worden uit verschillende papiersoorten maar vaak wordt er gekozen voor kartonnen cover (in combinatie met een laminaat afwerking) om het boek een goede bescherming te bieden. Naast de bescherming laat dit het boek ook dikker en robuuster aanvoelen. Het oog wil tenslotte ook wat en de cover van jouw boek is als een etiket in het schap van de supermarkt. Het binnenwerk van een softcover boek kan verlijmd (garenloos gebrocheerd) worden afgewerkt maar ook een genaaid gebrocheerde afwerking is mogelijk. Zeker bij boeken die intensief gebruikt worden is dit aan te raden.

We hebben ons door de jaren heen gespecialiseerd in het drukken van boeken. Boekdruk is in onze ogen een ware kunstvorm, waarbij de cover eenzelfde functie heeft als de verpakking/ het etiket van een A-merk product in de supermarkt (die we overigens ook in alle maten en vormen produceren).

In grafisch opzicht is (bijna) alles mogelijk. Van een präge (diepdruk) tot een folie en van full colour tot extra PMS met een Spot-UV of lakafwerking.

Keuzes, keuzes, keuzes. En daar helpen wij je natuurlijk graag bij.

Deze opdrachtgevers gingen jou voor

Boek drukken
kookboek drukken

ADVIES NODIG? ONZE ADVISEURS HELPEN JE GRAAG

  Wij ontmoeten je graag

  Als je nieuwsgierig bent naar wat wij als PreVision voor jou of jouw organisatie zouden kunnen betekenen, dan wordt het tijd dat we samen aan tafel gaan. We nodigen je graag uit voor een vrijblijvende kennismaking

  Contact
  Mark Lecomte
  Sales
  E mark@pre-vision.nl
  M 06 5369 3722
  T 040 292 8008

  Een afspraak is zo gemaakt